Tapahtumat


Live stream: Brexit-tehokoulutus yrityksille

Ajankohta: 21.12.2020 09:00-11:45
Paikka: Striimi tai Helsingin seudun kauppakamari
Osoite: Striimi

Iso-Britannia erosi EU:sta 31.1.2020, jonka jälkeen alkoi vuoden 2020 loppuun kestävä siirtymäkausi. Iso-Britanniasta tulee jatkossa EU:n ja ETA:n ulkopuolinen kolmas maa, mutta siirtymäkauden aikana Iso-Britannia noudattaa EU:n lainsäädäntöä ja kansainvälisiä sopimuksia sekä osallistuu sisämarkkinoille ja tulliunioniin entiseen tapaan.

Vuoden 2020 aikana EU ja Iso-Britannia ovat neuvotelleet tulevasta suhteesta. Neuvottelut ovat takkuilleet, ja joillakin toimialoilla saatetaan pudota vuoden 2021 alussa sopimuksettomaan suhteeseen. Yritysten kannattaakin alkaa varautumaan siirtymäkauden jälkeiseen aikaan, jolloin brexitin vaikutukset vienti- ja tuontikauppaan konkretisoituvat.

Kenelle koulutus sopii: Jos yrityksesi käy vienti- tai tuontikauppaa Iso-Britannian kanssa tai toimittajasi käyttää isobritannialaisia yhteistyökumppaneita, kannattaa osallistua tähän tilaisuuteen.

Tilaisuudessa käsitellään 

  • millaisia vaikutuksia erolla on tavaroiden, palveluiden ja ihmisten liikkuvuudelle
  • miten ero vaikuttaa tullauskäytäntöihin, arvonlisäverotukseen, työnteko-oikeuksiin, työlupiin ja yritysten välisiin sopimuksiin.

Ohjelma: 

09.00 Tilaisuuden avaus ja ajankohtainen brexit-tilanne
johtaja Marko Silen, Helsingin seudun kauppakamari

09.15 Miten brexit muuttaa tullauskäytäntöjä Iso-Britannian kaupassa? Mihin yrityksen on varauduttava? tulliylitarkastaja Marjo Saastamoinen, Tulli

09.45 Mikä muuttuu arvonlisäverotuksessa?
veroasiantuntija Mika Olli, Helsingin seudun kauppakamari

10.10 tauko

10.20 Miten huomioida brexit yritysten välisissä sopimuksissa?
counsel Kristiina Hirva, Asianajotoimisto DLA Piper Finland Oy

11.20 Miten ulkomaalaisen työntekijän rekrytointi muuttuu brexitin myötä? Mitkä asiat muuttuvat työluvissa? lakimies Joanna Ahokanto, Helsingin seudun kauppakamari

11.45 Tilaisuus päättyy

Koulutuksen hinta:Jäsenyrityksille 320€ + alv 24% ja muille 420€ + alv 24%. 

Mikäli striimiin osallistuu useampi henkilö samasta organisaatiosta, saavat lisäosallistujat koulutuksen puoleen hintaan.
Ilmoittautuminen tulee tehdä suoraan asiakaspalveluun:
asiakaspalvelu(at)kauppakamarinkoulutus.fi tai soita 09 2286 0360.

 Ilmoittaudu