16.4.2020 Kuljetukset kilpailutekijänä ( siirtyy uuteen ajankohtaan koronaepidemian takia)

Digitalisaatio on muuttanut perinteistä tapaa ostaa ja käyttää kuljetuspalveluita. Koulutus luo näkymän uusiin toimintamalleihin, joiden avulla kuljetuspalveluita ostavat yritykset voivat parantaa kilpailukykyään ketterästi. Päivän aikana käydään läpi prosessi kuljetustarpeen määrittelystä kilpailutettujen sopimusten implementointiin ja vaikutuksen mittaamiseen. Tavoitteena on konkreettisin esimerkein antaa valmiudet tehostaa kuljetuspalvelujen käyttöä jakelukanavakohtaisesti.

Asiantuntijana toimii COO, CO-Founder Eero Valovirta, Logentia Oy. Valovirta on digiajan logistiikan ammattilainen, jolla on monipuolinen kokemus ja intohimona kuljetuspalveluiden tehostaminen globaalissa ympäristössä. Hän on toiminut kansainvälisissä logistiikan johtotehtävissä mm. Outotecillä ja Icopalilla yli vuosikymmenen ajan. Tällä hetkellä hän auttaa yrityksiä saamaan läpinäkyvyyden ja kustannustehokkuuden ostettuihin kuljetuspalveluhin modernein menetelmin Logentia Oy:ssä, jota hän oli myös perustamassa.

Ohjelma:
8.30 Aamupala
9.00 Koulutuksen avaus
Kuljetusalan trendit
- Digitalisaation tuomat muutokset
- Vallan siirtyminen myyjältä ostajalle
- Ostetut kuljetuspalvelut keskeisenä osana yrityksen kilpailukykyä ja asiakastyytyväisyyttä
Jakelukanavat ja niiden erityispiirteet kuljetusten näkökulmasta
- Jakelukanavat ja niiden erityispiirteet
- Kuljetustarpeen hoitamisen eri vaihtoehdot
- Uudet menetelmät ja palvelut kuljetustarpeen hoitamiseen
- Spot-hintojen kyselyt vai sopimukseen perustuva kuljetusten käyttö?
Kuljetuspalvelujen tehokas hankkiminen
- Kuljetustarpeiden määrittely jakelukanavakohtaisesti
- Sopivien palveluntarjoajien tunnistaminen
- Tarjouspyynnön ja hinnoittelupohjan laatiminen sekä statistiikan
hyödyntäminen
- Moderni ja tehokas kilpailuttaminen
Kuljetusten implementointi eri jakelukanavissa
- Kuljetussopimusten implementointi ja muutoksen mittaaminen
- Pitkän aikavälin kuljetuskumppanuuden rakentaminen tehokkuudesta
tinkimättä
14.00 koulutus päättyy

Koulutuksen jälkeen klo: 14.00-16.00 järjestetään vapaaehtoinen workshop, jossa keskustellaaan mm. päivänaikana esillä olleista aiheista.

Kauppakamarin jäsenetuhinta: 325 € + alv 24 % muille 435,00 € + alv 24 %.
Hintaan sisältyy koulutuksen ohella koulutusmateriaali ja tarjoilu ( aamupala ja sekä lounas).

Peruutusehdot: Peruutukset korvauksetta viimeistään viikkoa ennen koulutuksen alkamista. Muussa tapauksessa kauppakamari perii 50 % kurssimaksusta.

Ilmoittautuminen 8.4.2020 mennessä.

Lue lisää ja ilmoittaudu