Viikon jäsen: Ei näy, eikä kuulu, mutta tuntuu - Paneliankosken voima Oy


Ei näy, eikä kuulu, mutta tuntuu

Paneliankosken voima Oy:n 106-vuotiaan historian aikana neljäs toimitusjohtaja Kimmo Nurminen kertoo yhtiön historiasta: ”Yhtiö sai alkunsa, kun Paneliassa sijaitsevan meijerin vesirattaan valjastamista sähköntuotantoon alettiin suunnitella vuonna 1912. Vuonna 1913 syttyi ensimmäinen sähkövalo, edelläkävijänä läntisessä Suomessa.”

Nykyään PKV on 20 henkilöä työllistävä sähköyhtiö, jolla on vesivoiman lisäksi sijoituksia ydinvoimaan ja uusiutuvan energian tuotantoon. Noin 9500 asiakkaan sähkönsaannin turvaaminen on ennenkaikkea toimintavarmuuden ylläpitämistä: häiriöiden ja vikatilanteiden ennalta ehkäisyä.

​​​​​​​Yhtiön uudistumiseen liittyen Nurminen kertoo, että yhtiön tarjontaan ovat tulleet uutuutena aurinkopaneelit. Lisäksi ollaan mukana tarjoamassa mahdollisuuksia sähköautoiluun. Latauspisteiden käyttö on kuitenkin vielä melko vähäistä, mutta toimitusjohtajan mukaan pisteitä tullaan lisäämään ja kehittämään. Yhtiöllä on ollut käytössä vuodesta 2011 lähtien oma sähköauto, joten latauksen toimivuutta ja sähköautoilun mukavuutta ollaan päästy omin joukoin kokeilemaan.

”Meillä on myynnissä tuote, joka ei näy, eikä kuulu, mutta tuntuu.”, toteaa Nurminen. Sähkö on samaa kaikille, mutta paikallinen yhtiö voi palvella asiakasta kasvoillaan.