Lisätietoa koronaviruksesta yrityksille

Maailman terveysjärjestö on 11.3.2020 julistanut koronaviruksen pandemiaksi.
Tältä sivulta löydät hyödyllisiä linkkejä yrityksille sekä Rauman kauppakamarin ja yhteistyökumppaneiden palveluita koronavirukseen liittyen.

Keskuskauppakamarin koronasivusto - ohjeita, ajankohtaiskatsauksia ja toimenpide-ehdotuksia

Tältä sivulta löydät Keskuskauppakamarin kokoaman tuhdin tietopaketin liittyen koronavirukseen. Linkkejä edelleen rahoituskanaviin, tietolähteille sekä toimenpide-ehdotuksia valtiovallalle.

Keskuskauppakamarin koronasivusto

Maksuton lakineuvonta käynnistyy 30.3. alkaen

Haluamme tarjota jäsenyrityksillemme kriisitilanteessa extrapalvelua - tätä meiltä on pyydetty!

Kauppakamarin jäsenille maksuttomassa neuvontapalvelussa kokeneet asiantuntijat ja lakimiehet vastaavat kysymyksiisi liittyen muun muassa verotukseen, työnantajakysymyksiin, taloushallintoon ja lakiasioihin. Palvelun tuottaa Helsingin seudun kauppakamari yli 10 asiantuntijan voimin.

Yhteystiedot löydät täältä


Korona - mitä nyt ja mitä sen jälkeen - maksuttomat ajankohtaiswebinaarit ja tallenteet

Yritykset ovat joutuneet poikkeukselliseen tilanteeseen maailmanlaajuisen koronaviruspandemian vuoksi. Kerromme yrityksille suunnatuista palveluista maksuttomissa webinaareissa.

​​​​​​​TOTEUTUNEIDEN WEBINAARIEN TALLENTEET

Ma 23.3. 9:00 - 9:30 Finnveran palvelut koronan aiheuttamassa poikkeustilanteessa - Pia Kiuru, Finnvera. Täältä toteutetun tilaisuuden tallenne ja esitysmateriaalit:

Tallenne
Esitysmateriaalit

Ti 24.3. 9:00 - 9:30 Business Finlandin palvelut koronavirusepidemian vaikutuksiin liittyen - Markku Jokela, Business FInland

Tallenne
Esitysmateriaali
Q&A-osio

Ke 25.3. 9:00 - 9:30 Satakunnan Yrittäjien, Kauppakamarin ja Prizztech palvelut koronaviruksen johdosta - Markku Kivinen, Satakunnan Yrittäjät, Minna Nore, Satakunnan kauppakamari, Riikka Piispa, Rauman kauppakamari ja Ari Eklund, Prizztech

Tallenne
Esitysmateriaali, Satakunnan Yrittäjät
Esitysmateriaali, Kauppakamarit
Esitysmateriaali, Prizztech

To 26.3. 9:00 - 9:30 ELY-keskuksen palvelut koronatilanteessa yrityksille - Anne Jortikka, Satakunnan ELY-keskus

Tallenne
Q&A-osio

Pe 27.3. 9:00 - 9:45 Millainen on maailma koronaviruksen jälkeen? - Tulevaisuudentutkija Risto Linturi, Sovelto Oy. Lisäksi osallistujille tarjolla mahdollisuus kahdenvälisiin keskusteluihin Risto Linturin kanssa saman päivän aikana.


Rauman kauppakamarin tarjoamat koulutukset ja tapahtumat

Rauman kauppakamarin koulutuksia toteutetaan kevään mittaan live streamina. Tutustu alla olevassa kalenterissa tarjontaan!

Myös Rauman kauppakamarin tapahtumia ja luottamushenkilöiden kokonaisuuksia siirretään pidettäväksi etäyhteyksin ja osin myöhempään ajankohtaan.


Rauman kaupungin ja Satakunnan ELY-keskuksen vinkkilistat koronavirukseen liittyen

Rauman kaupungin sivuilta löytyy myös tietolähteitä yrityksille sekä kaupungin elinkeinotoimen asiantuntijoiden yhteystiedot. Kaupungin yritysasiantuntijat neuvovat mm. rahoituksen hakemisessa ja ohjaavat tietolähteille.

Koronatietoa yrityksille

Satakunnan ELY-keskuksen koostama kattava tietolähde- ja yhteystietopaketti:

Tietopaketti yrityksilleKampanjat ja tempaukset yrityksien tukemiseksi Rauman seudulla

Koronakriisi on saanut useat eri tahot aktivoitumaan yritysten tukemiseksi. Tähän artikkeliin on koottu lista tällä hetkellä tarjolla olevista vaihtoehdoista, joissa yritykset saavat tarjontaansa esille poikkeusaikana. Myös muita tukimuotoja on kehitteillä!

Linkkilista


Kauppakamareiden kyselyt koronaviruksen vaikutuksista yrityksille

Kauppakamarien kysely: myös Rauman seudulla varaudutaan haastaviin aikoihin

Lähes kolmasosa kauppakamarien yhteiseen kyselyyn vastanneista yrityksestä kokee, että konkurssin todennäköisyys on kasvanut merkittävästi koronavirusepidemian takia. Yli puolet yrityksistä kertoo, että lomautukset tai irtisanomiset ovat todennäköisiä seuraavan kahden kuukauden aikana. Myös Rauman seudulla yritykset ovat varustautumassa haastaviin aikoihin.

Lue lisää

Satakunnassa huoli taloudesta kasvanut merkittävästi kahden viikon aikana

Koronaviruksen vaikutuksia koskevan kauppakamarien kyselyn tuoreet tulokset on nyt julkaistu. Kaksi viikkoa sitten ihan koronakriisin alussa tehty tilannekuva on muuttunut selkeästi huolestuttavampaan suuntaan. Vaikutukset monille toimialoille ovat vasta kirkastumassa ja varautumista on lisätty.

Lue lisää