Tervetuloa menestymään kanssamme!


Ajankohtaista

Naisjohtajakatsaus | Naisten osuus EU-maiden suurimpien ja vaihdetuimpien yhtiöiden hallituksissa ylitti jo 32 prosenttia – Suomi edelleen kansainvälisen hallitus- ja johtoryhmävertailun kärkisijoilla
17.03.2023

Naisten osuus EU-maiden suurimpien ja vaihdetuimpien pörssiyhtiöiden hallituksissa kasvaa kovaa vauhtia, selviää Keskuskauppakamarin tuoreesta naisjohtajakatsauksesta. Nyt jo yli puolessa jäsenmaista naisten osuus hallituksen jäsenistä on yli 30 prosenttia. Johtoryhmätasolla naisten osuuden kasvu ei ole yhtä nopeaa. Toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana nainen on edelleen harvinaisuus. Minna Canthin ja tasa-arvon päivän alla Keskuskauppakamari haluaa muistuttaa, että kiintiödirektiivin voimaantulo ei ole syy lopettaa elinkeinoelämän oma-aloitteista työtä naisjohtajuuden edistämiseksi.

Lue lisää

Jäänmurtajahankinnat ovat kriittinen osa liikenne- ja teollisuuspolitiikkaa - vuoden 2023 aikana tulisi perustaa jäänmurtajahankinnan työryhmä

Ympärivuotisesti ilman katkoksia kulkeva rahtiliikenne on välttämättömyys Suomen saavutettavuudelle ja ulkomaankaupalle. Tämä ei toteudu ilman joustavaa ja suorituskykyistä jäänmurtajakalustoa. Suomen vanhimmat jäänmurtajat ovat elinkaarensa lopussa. Suurin osa kalustosta on tehty jo ennen 1990-luvun puoliväliä. Tulevalla hallituskaudella on tehtävä päätös vanhinta kalustoa korvaavien jäänmurtajien hankinnasta ja tunnusteltava tiiviimpää yhteistyötä Ruotsin kanssa hankintojen osalta. Ruotsin tavoitteena on kahden jäänmurtajan tilaaminen tämän vuoden aikana.

Lue lisää

Sari De Meulder, Rauman kauppakamarin hallituksen puheenjohtajaEuroports Finland Oy:n toimitusjohtaja

Maailman akseli vinksallaan

Moni varmasti toteaa, että olipa 2022 erikoinen vuosi. Maailma kääntyi lähes akseliltaan, kun Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainaan. Eipä sitä heti olisi kuvitellut millaiset seuraukset sillä on meidän jokaisen elämään; energiakriisi, inflaatio laukkaa kuin huomista ei tulisi sekä globaalit heijasteet yritysten elämään logistiikan ja komponenttitoimitusten viivästyksinä. Tilanne on haastanut meistä jokaisen miettimään tekemistään uusin silmin.

Lue lisää

Kuva: Canva

Satakunnassa käynnistyy ensi syksynä moderni, yrityselämälähtöinen elintarviketuotantoon suuntautuva insinöörikoulutus

Satakunta on yksi Suomen monipuolisimmista ja merkittävimmistä elintarvikemaakunnista. Maakunnasta on kuitenkin puuttunut elintarviketeollisuuden ja ruoantuotannon osaamisen kasvattamiseen tähtäävä ammattikorkeakoulutasoinen koulutus. Satakunnan ammattikorkeakoulu tarjoaa syksystä 2023 lähtien elintarvikealalle suuntautuvan amk-insinöörikoulutusta vastaten koulutustarpeeseen maakunnassa ja laajemminkin läntisessä Suomessa. Koulutus on suunniteltu ja tullaan toteuttamaan kiinteässä yhteistyössä alan yritysten kanssa.

Lue lisää


Tapahtumat ja koulutukset