Kuluneena vuonna Rauman kauppakamari on edelleen toiminut vahvasti lakisääteisissä tehtävissään eli kauppakamarilain mukaisesti kehittänyt toiminta-alueensa elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä sekä hoitanut sille säädettyjä ja määrättyjä julkisia tehtäviä.
Elinkeinoelämän toimintaedellytyksien parantamisessa pääpaino jatkui edellis vuosien tapaan osaavan työvoiman saamisessa seutukunnan yrityksille. Yritysten tarpeista liikkelle lähtenyt konetekniikan koulutusohjelman suunnittelutyö jatkui yhdessä Seaside Campuksen, SAMKin ja yritysten kanssa. Koulutus starttaa monimuoto-opetuksena syksyllä 2025. Myös meriteollisuusklusterin uuden oppimisympäristön Seaside Campuksen kehitystyö jatkui. Vuoden aikana saatiin määriteltyä visio ja aloitettua strategiatyö.
Yksi vuoden 2024 painopistealueita kauppakamarin toiminnassa oli valiokuntatyön kehittäminen ja jäsenistön osallistumisaktiviteetin nostaminen. Yhdessä valiokuntien puheenjohtajien kanssa pohdittiin valiokuntatyön merkitystä ja valittiin myös teemat, joihin valiokunta haluaa omalla työllään vaikuttaa. Lisäksi valiokuntien ja hallituksen välistä vuoropuhelua haluttiin lisätä, jotta kauppakamarin strategiset asiat tulevat paremmin esille valiokuntatyössä. Mainioita avauksia olikin vuoden aikana, kun esimerkiksi HR- ja koulutusvaliokunnan johdolla vaikutettiin uuden konetekniikan koulutusohjelman käynnistämiseen Raumalla. Saimme myös kansainvälisyysvaliokunnan kutsumana monipuolisen kattauksen Alankomaiden markkinoihin heidän Helsingin suurlähettilään vierailun yhteydessä.
Syyskuun eloriihessä teemana oli viestintä ja sen haasteet. Saimme kolmessa eri puheenvuorossa monipuolisen luotauksen viestintään ja erityisesti puheviestintään sekä esiintymiseen. Rauman kirkkoherra Valtteri Virta johdatti kuulijat ihmislähtöiseen kriisiviestintään. Kansanedustaja Matias Marttinen avasi poliitikon viestinnän työkalupakkia. Sisällöntuottaja Vili Lehtelä keskittyi puheenvuorossaan nuorisoon kohdistuvaan some-viestintään ja videotuotantoon.
Uusi Rauman kauppakamarin strategia kaudelle 2025 - 2029 hyväksyttiin syksyllä. Sitä valmisteltiin niin hallituksen jäsenten kuin valiokuntien puheenjohtajien kanssa. Strategiatyössä hyödynnettiin lumipallo-skenaariotyötä ja mm. PESTEL-analyysiä. Strategisia painopisteitä on viisi: "Kansainvälisyyden edistäminen", "Infran, saavutettavuuden ja huoltovarmuuden kehittäminen", "Kauppakamarin roolin kasvattaminen yhdyskamarina", "Osaamisen kehittäminen" ja "Vaikuttavuuden lisääminen jäsenkunnassa".