Tiedotteet ja tarinat

Tervetuloa tutustumaan ajankohtaisiin asioihin ja jäsentemme menestystarinoihin!

Uusin kauppakamarilehti on julkaistu!

Uusin lehti luettavissa nettiversiona!

Lue lisää

Pyhäjärviseudun elinvoimafoorumi 2021

Kuinka löydämme osaajat yrityksiin myös tulevaisuudessa? Teemoina ovat tällä kertaa elinikäinen oppiminen ja koulutusmahdollisuudet.

Lue lisää

Kauppakamarikysely: Lähes puolet yrityksistä haluaa lisätä työperäistä maahanmuuttoa

Lähes puolet kauppakamarien kyselyyn vastanneista yrityksistä pitää työperäisen maahanmuuton lisäämistä tärkeänä tai erittäin tärkeänä keinona osaavan työvoiman turvaamiseksi. Lähes 60 prosenttia vastanneista kaipaa hallitukselta toimia, joilla Suomessa olevien maahanmuuttajien työllistymistä parannetaan. Tiedot käyvät ilmi kauppakamareiden jäsenyrityksille tehdystä kyselystä, johon vastasi lähes 1300 yritystä eri puolilta Suomea.

Lue lisää

Kauppakamarikysely: Satakunnassa lähes 79 prosenttia yrityksistä kärsii kohtaanto-ongelman takia työvoimapulasta - Rajoittaa merkittävästi yritysten kasvua ja liiketoimintaa ​​​​​​​

Kauppakamareiden jäsenyrityksille suunnatun kyselyn mukaan lähes 79 prosenttia satakuntalaisista yrityksistä (vrt. 74 % kaikista vastaajista) kokee pulaa tai paljon pulaa osaavasta työvoimasta. Jopa 64 prosenttia yrityksestä (vrt. 68 % kaikista vastaajista) arvioi, että kohtaanto-ongelmasta johtuva pula osaavasta työvoimasta on rajoittanut yritysten kasvua ja liiketoimintaa. Talouskasvu sakkaa, jos korjaavia toimenpiteitä ei tehdä vauhdilla, sanoo Keskuskauppakamarin johtava asiantuntija Mikko Valtonen.

Lue lisää

Rauman kauppakamarin kysely koronapassista - yli 80 % kannattaa

Rauman kauppakamarin jäsenkyselyyn vastanneista kannattaa koronapassia 82 %. Vastanneista 9 % vastusti passin käyttöönottoa ja 9 % ei ottanut asiaan kantaa. Koronapassin käyttöönoton hyödyt ja heikkoudet nousevat esiin kyselyn avoimissa vastauksissa.

Lue lisää

Pääkirjoitus: Rauman seudusta entistäkin vahvempi logistiikan ja liikenteen keskus

Rauman seudusta entistäkin vahvempi logistiikan ja liikenteen keskus

Lue lisää

Rauman meriteollisuuspuistossa uusia tuulia osaamisen kehittämisessä yritysten ja oppilaitosten yhteistyönä

Tavoitteina uudenlaisessa konseptissa on osaajien saatavuus sekä seutukunnan, meriklusterin ja oppilaitosten veto- ja pitovoima. Oppimisympäristön kehittämisen alkuun saattamiseksi on nyt saatu rahoitusta: projektipäällikköä rekrytoidaan elokuussa.

Lue lisää

Pk-yrityksen hallituksen jäsen on keskimäärin 53-vuotias mies – Keskuskauppakamari kannustaa monimuotoisuuteen

Pienten ja keskisuurten yritysten hallituksen jäsen on keskimäärin 53-vuotias ja naisten osuus pk-yritysten hallituksissa on 25 prosenttia, selviää Keskuskauppakamarin julkaisemasta selvityksestä.

Lue lisää

Gallup | Vienti

Mitä vinkkejä sinulla on antaa vientiä aloittavalle yritykselle?

Lue lisää

Suomen vienti jatkaa 8 prosentin kasvussa – matkustusrajoitukset jarruttavat kasvua, arvioi Keskuskauppakamarin johtaja Timo Vuori

Kesäkuussa Suomen vienti jatkoi kasvuaan. Kauppakamarien tuoreiden vientiasiakirjatilastojen mukaan alkuperätodistusten kysyntä kasvoi maalis-kesäkuussa peräti 8 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon. EU:n ulkopuolelle suuntautuvaa vientiä varten yritykset hakivat kesäkuussa kauppakamareista yhteensä 6226 alkuperätodistusta, mikä on jopa enemmän kuin viennin ennätysvuonna 2019, jolloin määrä oli 6217.

Lue lisää

Tervetuloa päivittämään osaamisesi - syksyn koulutuskalenterit on nyt julkaistu!

Syksyn koulutuskalenterit on nyt julkaistu! Luvassa useita ajankohtaiskoulutuksia lähitoteutuksina ja etäyhteyksin. Huomioimme toteutuksissa erityisen huolellisesti koronarajoitteet.

Lue lisää

Kukaan ei heitä tahallaan ohi

Susijengin valmentaja Henrik Dettmann on kuuluisa kyvystään rakentaa yksilöistä menestyvä koripallojoukkue. Menestyvä urheiluvalmentaja voi tarjota uutta ajateltavaa johtamiseen, ainakin siihen, kuinka erilaisista yksilöistä rakennetaan voittajatiimi.

Lue lisää

Suuri Veroselvitys: Hyvä talouskehitys siivitti verotuotot kasvuun ennen koronakriisi

Julkisen talouden vero- ja maksutuotot kasvoivat tasaisesti vuoteen 2019 saakka ja suurin osan tästä potista syntyi yritystoiminnan yhteydessä. Keskuskauppakamarin Suuresta Veroselvityksestä selviää, että vuonna 2019 yritykset maksoivat ja tilittivät veroja ja veronluonteisia maksuja noin 69 miljardia euroa. Tämä on viisi miljardia euroa enemmän kuin vuonna 2017.

Lue lisää

Globaalit tuulahdukset tuntuvat myös rengas- ja vannekaupassa

Moni tuntee VRP-Mäkelä Oy:n Kasitien varrella Eurajoen keskustan kohdalla sijaitsevasta toimipaikasta sekä oivaltavasta markkinoinnista eri kanavissa. Hyvän paikallisen palvelun ja laajan valikoiman ohella on rengas- ja vannekaupassa menestyäkseen pysyttävä kärryillä myös markkinatrendeistä ja teknologian kehityksestä. Toimiala on yhtä lailla osa globaalia markkinataloutta kuin mikä tahansa muukin.

Lue lisää

Pääkirjoitus: Mitkä vaalit näistä tulee?

Kesäkuiset kuntavaalit lähestyvät ja tunnelma poliittisella kentällä tiivistyy.

Lue lisää

Muutoksia Rauman kauppakamarin hallitukseen kesken kauden

Lue lisää

Kolme vinkkiä osakeyhtiön veroilmoitukseen vuodelta 2020

Verohallinto on päättänyt pidentää joulukuussa 2020 tilikautensa päättäneiden yhteisöjen ja yhteisetuuksien veroilmoituksen jättöaikaa kuukaudella toukokuun 2021 loppuun saakka. Keskuskauppakamarin johtava veroasiantuntija Emmiliina Kujanpää antaa kolme vinkkiä osakeyhtiön veroilmoituksen täyttämiseen.

Lue lisää

Elintarvikealan vetovoima kasvuun alueellisella yhteistyöllä

Satakunta on vahva alue elintarviketuotannossa, jossa yksi merkittävä tekijä on
Säkylässä toimiva Apetit. Kasvava osaajien tarve edellyttää alueellista yhteistyötä.
Seudun yritykset ovatkin lähteneet rakentamaan uusia toimintatapoja yhteistyössä
Pyhäjärvi-instituutin ja Rauman kauppakamarin kanssa aloitetun Osaamista
Satakunnan kasvaville aloille -työskentelyn avulla.

Lue lisää

Milleniaalit ovat jo enemmistössä työelämässä – mitä odotuksia heillä on johtamisen suhteen?

Milleniaaleiksi kutsutaan vuosina 1980-2000 syntynyttä sukupolvea, joita on jo lähes 50 prosenttia työssäkäyvistä. Millä taustatekijöillä on ollut vaikutus milleniaalien tapaan ajatella? Mitkä tekijät milleniaalit kokevat arvokkaiksi ja miten heidät saa sitoutumaan työpaikkaansa? Millaisia odotuksia heillä on esimiehiään kohtaan? Organisaatiopsykologi, kirjailija Karoliina Mellanen piti kiinnostavan esityksen tammikuussa toteutetussa Rauman kauppakamarin ja Rauman kaupungin yhteisessä johtamisen teemawebinaarissa.

Lue lisää

Kauppakamarin vientiyrityskysely: Yli 60 prosenttia yrityksistä uskoo viennin kasvuun koronan keskellä – matkustusrajoitukset pahin viennin este

Jopa 62 prosenttia yrityksistä uskoo vientinsä kasvuun, ellei Euroopan paheneva koronatilanne ja uudet rajoitukset uhkaa lupaavasti toipuvaa vientiä, osoittaa kauppakamarin vientiyrityskysely. Peräti 81 prosenttia vientiyrityksistä kokee jo nyt epäselvät matkustusrajoitukset pahimmaksi viennin kasvun esteeksi ja toivoo hallitukselta oikeinmitoitettuja toimia talous ja terveys huomioiden.

Lue lisää

Hyvä hallitustyö liiketoimintasi tukena

​​​​​​​Hyvät hallitustyön käytännöt ja oikeanlaiset osaajat tukevat yhtiön johtamista sen elinkaaren eri vaiheissa ja odottamattomissakin käänteissä. Hallitukset töihin! kehitysohjelman avulla voit puolueettoman asiantuntijan avulla tarkastella, kuinka oma hallitustyönne tukee tulevaisuuden tavoitteiden saavuttamista.

Lue lisää

Rauman kaupungin tiedote ja vetoomus elinkeinoelämälle 24.2.2021

Rauman huonontuneesta koronatilanteesta johtuen tartuntariski on kasvanut. Nyt on yhteisvastuun aika! Jaamme Rauman kaupungin sote-toimialajohtaja Satu Helinin ja Rauman kaupunginjohtaja Johanna Luukkosen vetoomukset verkostollemme.

Lue lisää

Rauman kauppakamari iloitsee Rauman seudun vahvasta sijoituksesta EK:n Kuntarankingissa

Lue lisää

Käytännön toimintaohjeita kun covid-19 iskee työpaikalle

Tilanne koronapandemian osalta alkaa olla Rauman seudulla hälyttävä. Nyt tarvitaan kärsivällisyyttä ja huolellisuutta, jotta tilanne saadaan takaisin haltuun!
Tartuntatilanteessa tärkeintä on tiivis yhteistyö tartuntatautiviranomaisten kanssa.
Tässä perjantaina 12.2. toteutetun "Mitä tehdä jos COVID-19 iskee työpaikalle?" - webinaarin aineistot ja tallenteet esityksistä käyttöönne.

Lue lisää

Mitä tehdä, kun COVID-19 iskee työpaikalle?
─ SAMK ja Rauman kauppakamari järjestävät ajankohtaisen täsmäwebinaarin

Satakunnan alueen yritysten keskuudesta on noussut tarve saada tietoa, miten toimia, kun korona iskee työpaikalle. Koronan torjuntaan on paljon ohjeistuksia, mutta tilanteen hoitamiseen käytännössä ohjeita on tähän mennessä ollut vähemmän saatavilla.

Lue lisää

Korjausrakentamisen osaamista ympäri Satakuntaa

Rakennusten korjausvelka on ehtinyt kasvaa Suomessa huomattavaksi. Tämä on avannut markkinoita myös yli 40 vuotta toimineelle korjausrakennusyritys Veljet Mäkilä Oy:lle, jonka työmaita näkeekin tasaisesti ympäri Satakuntaa. Yrityksen toimitusjohtaja Jani Peltonen avaa hieman ajankohtaista tilannetta rakennusalalla sekä kommentoi osaamisen tasoa ja sen tarpeita yrityksen näkökulmasta.

Lue lisää

​​​​​​​LVI-menestyjän pelikenttänä koko Suomi

RauHeat Oy:llä on takana jo yli 50 000 LVI-tuotteiden toimitusprojektia yli maakuntarajojen ja jopa Ruotsiin asti. Visiona LVI-tuotteiden maahantuontiyrityksellä on olla tunnettu täsmällisestä toimituksesta, palveluhenkisyydestä sekä markkinoiden laadukkaimmista LVI-tuotteista. Yrityksen toimitusjohtaja Lassi Ojala kertoo, mitä yritykselle kuuluu ja mitä osaaminen RauHeat Oy:llä merkitsee.

Lue lisää

Opiskelijajärjestöistä kontaktipintaa Tampereen yliopiston tekniikan opiskelijoihin

Rauman kauppakamarin ICT-valiokunta toteutti joulukuussa etätapaamisen Tampereen yliopiston opiskelijajärjestöjen edustajien ja valiokunnan jäsenten kesken. Tampereen yliopistossa opiskellaan esimerkiksi automaatio-, sähköenergia-, tieto- ja tietoliikennetekniikkaa. Moni opiskelija työllistyy jo opiskeluaikana, joten yritysten on tehokkainta kontaktoida opiskelijat opiskelupaikkakunnalla.

Lue lisää

Kauppakamarien koronakyselyt: Koronavuosi kohteli toimialoja eri lailla – majoitus- ja ravitsemusalalla synkintä, teollisuus ja kauppa pärjäsivät keskimääräistä paremmin, rakentaminen vasta odottaa huonoimpia aikoja

Koronavuosi kohteli yrityksiä ja toimialoja eri tavoin. Koronaepidemian takia hyvin iso osa yrityksistä on ollut vaikeuksissa, mutta toiset vielä suuremmissa vaikeuksissa kuin toiset. Kauppakamareiden maalis-joulukuun aikana jäsenyrityksille tekemistä laajoista kyselyistä selviää, että epidemia on kohdellut kaltoin erityisesti pieniä yrityksiä kaikilla toimialoilla. Toimialoista pahimpia kärsijöitä on ollut majoitus- ja ravitsemusala.

Lue lisää


Arkistoidut artikkelit