Haulla löytyi 48 tulosta


Jukka Appelqvist. Kuvaaja Liisa Hakala

Jukka Appelqvist
Pääekonomisti
Keskuskauppakamari

Lue lisää

Kuvassa on suurin osa syksyn HHJ-koulutuksen suorittaneista ja todistuksen saaneista tyytyväisistä kurssilaisista.

Kauppakamarin ajankohtaiskoulutusten vuosi 2023

Lue lisää

Kauppakamarikysely: Yleistunnelmat taloudessa edelleen heikot, mutta pohjakosketus todennäköisesti nähty

Yritysten näkemykset suhdannekehityksestä ovat edelleen synkkiä, selviää vuoden ensimmäisestä kauppakamarien suhdannekyselystä. Arviot eivät kuitenkaan ole heikentyneet lisää vaan elpyneet hieman suhteessa lokakuussa tehtyyn edelliseen kyselyyn. Usealla kyselyn osa-alueella nähdään lievää paranemista, mutta kasvun eväät ovat toistaiseksi hentoja. ”Voi olla, että pohjakosketus on nyt nähty”, sanoo Keskuskauppakamarin pääekonomisti Jukka Appelqvist.

Lue lisää

Kauppakamarikysely: Työntekijäpula rajoittaa edelleen yritysten kasvua - 66 prosenttia yrityksistä kertoo osaajapulan estävän kasvua ja liiketoiminnan kehittämistä

Kauppakamarien kyselyn mukaan 59 prosentilla yrityksistä on pulaa osaavasta työvoimasta ja 66 prosenttia yrityksistä kertoo osaajapulan rajoittavan yrityksen kasvua ja liiketoiminnan kehittämistä. Suurin pula on ammatillisista osaajista. Heikentynyt suhdannetilanne on vaikuttanut hetkellisesti yritysten työllistämismahdollisuuksiin ja työvoiman tarpeeseen. Keskuskauppakamari kuitenkin varoittaa, että yritykset tulevat ajautumaan vakaviin ongelmiin talouden elpyessä, mikäli toimia osaajapulan helpottamiseksi ei tehdä ennakoivasti. Satakunnassa jopa 65% yrityksistä näkee osaaja pulan rajoittavana tekijänä.

Lue lisää

Syksyn HHJ koulutuksessa kuulimme Samuli Eskolan esityksen RTK-Palvelu Oy:stä. ​​​​​​​

Kauppakamarin ajankohtaiskoulutusten vuosi 2022

Osaava ja motivoitunut henkilöstö luo mahdollisuuksia yrityksen tulevaisuudelle ja menestykselle. Rauman kauppakamarin koulutustarjonta laajeni verkossa ja yhteistyö lisääntyi koulutusten toteuttamisessa.

Lue lisää

Kauppakamarin talouskatsaus |
Työllisyyden paraneminen loistavaa – sodan vaikutuksista huolimatta massiivista työttömyyden nousua ei ole odotettavissa

Tilastokeskuksen mukaan helmikuussa oli 89 000 työllistä enemmän kuin vuosi sitten. Työllisyysasteen trendi oli 74 prosenttia. Trendi ylittää selvästi koronakriisin alkua edeltäneen tason ja on vertailukelpoisen mittaushistorian korkein. Lukemia voi pitää erinomaisena, sanoo Keskuskauppakamarin pääekonomisti Jukka Appelqvist.

Lue lisää

Rauman kauppakamarin ajankohtaiskoulutusten vuosi 2021

Osaava ja motivoitunut henkilöstö luo mahdollisuuksia yrityksen tulevaisuudelle ja menestykselle. Rauman kauppakamarin koulutustarjonta laajeni verkossa ja yhteistyö lisääntyi koulutusten toteuttamisessa.

Lue lisää

Tervetuloa päivittämään osaamisesi - kevään koulutuskalenteri on nyt julkaistu!

Kevään 2022 koulutuskalenteri on julkaistu!
Luvassa on useita mielenkiintoisia ja ajankohtaiskoulutuksia koulutuksia. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää

Seaside Industry Park Rauma - meriteollisuuspuisto, kuva: www.seasideindustry.com

Rauman meriteollisuuspuistossa uusia tuulia osaamisen kehittämisessä yritysten ja oppilaitosten yhteistyönä

Tavoitteina uudenlaisessa konseptissa on osaajien saatavuus sekä seutukunnan, meriklusterin ja oppilaitosten veto- ja pitovoima. Oppimisympäristön kehittämisen alkuun saattamiseksi on nyt saatu rahoitusta: projektipäällikköä rekrytoidaan elokuussa.

Lue lisää

Henrik Dettmannin esitys liittyen joukkojen johtamiseen työelämän murroksessa kuultiin huhtikuisessa Talous & Tekniikka -virtuaaliseminaarissa.

Kukaan ei heitä tahallaan ohi

Susijengin valmentaja Henrik Dettmann on kuuluisa kyvystään rakentaa yksilöistä menestyvä koripallojoukkue. Menestyvä urheiluvalmentaja voi tarjota uutta ajateltavaa johtamiseen, ainakin siihen, kuinka erilaisista yksilöistä rakennetaan voittajatiimi.

Lue lisää

Riikka Piispa, Rauman kauppakamarin toimitusjohtaja.

Pääkirjoitus: Mitkä vaalit näistä tulee?

Kesäkuiset kuntavaalit lähestyvät ja tunnelma poliittisella kentällä tiivistyy.

Lue lisää

Riikka Piispa, Rauman kauppakamarin toimitusjohtaja.

Pääkirjoitus: Mitkä vaalit näistä tulee?

Kesäkuiset kuntavaalit lähestyvät ja tunnelma poliittisella kentällä tiivistyy.

Lue lisää

Riikka PiispatoimitusjohtajaRauman kauppakamari

Mitkä vaalit näistä tulee? - kauppakamarin kuntavaaliteesit julki

Rauman seutu pääsi jälleen hopealle EK:n kuntarankingissa vain hiuksenhienolla erolla ykkössijaa hallitsevaan Seinäjokeen. Rauman seudulla yritysten edustajat olivat erityisen tyytyväisiä kuntien toteuttamaan elinkeinopolitiikkaan. Täällä on ymmärretty, että hyvinvointi ja kasvu rakennetaan yhdessä yritysten kanssa, jotka työllistävät ja tilittävät veroja.

Lue lisää

Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Timo Vuori. Kuva: Liisa Takala

Kauppakamarin vientiyrityskysely: Yli 60 prosenttia yrityksistä uskoo viennin kasvuun koronan keskellä – matkustusrajoitukset pahin viennin este

Jopa 62 prosenttia yrityksistä uskoo vientinsä kasvuun, ellei Euroopan paheneva koronatilanne ja uudet rajoitukset uhkaa lupaavasti toipuvaa vientiä, osoittaa kauppakamarin vientiyrityskysely. Peräti 81 prosenttia vientiyrityksistä kokee jo nyt epäselvät matkustusrajoitukset pahimmaksi viennin kasvun esteeksi ja toivoo hallitukselta oikeinmitoitettuja toimia talous ja terveys huomioiden.

Lue lisää

Kauppakamarien koronakysely Satakunnassa: Kevään pahimmat uhkakuvat eivät ole vielä toteutuneet, mutta tilanne on edelleen huolestuttava

Kauppakamarit ovat toteuttaneet jo 10 kertaa laajan kyselyn koronapandemian vaikutuksista. Tämän kertaiseen kyselyyn vastasi koko maassa noin 3300 yritystä ja Satakunnassa yhteensä 175 jäsenyritystä. Näistä 56 on Rauman kauppakamarista ja 119 Satakunnan kauppakamarista.

Lue lisää

Ajankohta:Tiistai 26.01.2021, klo 9:00 - 10:30Paikka:Oma työpisteOsoite:Webinaari

Kärkinä saavutettavuus, yritys-oppilaitosyhteistyö sekä johtamisen ja esimiestyön kehittäminen

Rauman kauppakamarin syyskokous suuntasi vuoden 2021 toimintaa torstaina 12.11.2020. Kärkihankkeina tulevana vuonna ovat saavutettavuuden parantaminen, yritys-oppilaitosyhteistyön lisääminen sekä johtamisen ja esimiestyön kehittäminen. Kauppakamarin puheenjohtajana jatkaa Mika Marttila. Hallitukseen valittiin uusina jäseninä Teppo Rantanen Biolan Oy:stä ja Jussi Seppälä Lähi-Tapiola Länsi-Suomesta.

Lue lisää

Keskuskauppakamarin johtaja Timo Vuori.

Viennin syöksykierre oikenemassa – EU:n suunta ratkaisee Suomen tilanteen

Kauppakamarien tänään julkistamien vientiasiakirjatilastojen perusteella Suomen tavaravienti tippui kesäkuussa enää kuusi prosenttia, kun toukokuussa pudotusta oli 20 prosenttia. Viime viikolla tulli ilmoitti Suomen viennin arvon laskeneen EU-maihin vielä toukokuussa 31,7 prosenttia ja EU:n ulkopuolellekin 30 prosenttia. Suomen viennissä saattaa olla orastavia merkkejä paremmasta, mutta ratkaisevaa on, kuinka nopeasti Eurooppa toipuu koronasta, arvioi tilannetta Keskuskauppakamarin johtaja Timo Vuori.

Lue lisää

Lämmin kiitos eläköityvälle kaupunginjohtaja Kari Koskelle

Rauman kauppakamari kiittää lämpimästi eläkkeelle kesäkuun lopussa jäävää Rauman kaupunginjohtaja Kari Koskea yhteistyöstä ja panostuksista seudun elinkeinoelämän menestyksen eteen. Maaliskuussa 2020 toteutettu puhelinhaastattelu kiteyttää Karin viestin kauppakamarin jäsenyrityksille koronan keskellä: ”Kyllä tästäkin selvitään!”​​​

Lue lisää

Lakineuvonta

Tarvitsetko tietoa verotuksesta, taloushallinnosta, työsuhteista tai vaikka yrityksen kauppasopimuksista?

Lue lisää

Ajankohta:19.05.2020 09:00-16:00Paikka:Villa Tallbon juhlataloOsoite:Petäjäksentie 178, 26100 Rauma
Anne Horttanainen - STT Lehtikuva Roni Rekomaa

Kauppakamarien vaaliteesit julki - ratkaisuja ilmastonmuutokseen ja työllisyyden pullonkauloihin

"Ratkaisuja Suomelle” -ohjelma tarjoaa kauppakamariryhmän panoksen Suomen tulevien vuosien haasteiden ratkaisemiseksi. Kauppakamariryhmä esittää uudistuksia muun muassa osaavan työvoiman, työllisyyden ja kestävän julkisen talouden ja sujuvamman sääntelyn edistämiseksi. Lisäksi ohjelmassa esitetään itsesääntelyyn perustuvia ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjuntaan sekä liikenteen ja infrastruktuurin rahoitukseen.

Lue lisää